Депутатите приеха промени в Закона за ДДС

Депутатите приеха промени в Закона за ДДС
Промените са свързани с усъвършенстване на разпоредбите, регламентиращи задълженията на лицата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за Данъка върху добавена стойност, предаде информационна агенция „Фокус”.

Законопроектът беше приет без дебати.

Промените са свързани с усъвършенстване на разпоредбите, регламентиращи задълженията на лицата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства и интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност. Във връзка с това се прецизират и административно наказателните разпоредби.

Законопроектът предлага изрично да се регламентира понятието „Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност“ като система, която е предназначена да обслужва търговската дейност на голям брой търговски обекти, свързани помежду си, които чрез дистанционна връзка предават данни на Националната агенция за приходите (НАП) за осъществените обороти от търговска дейност.

#ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници