Заплашилият да се самозапали получи разрешение да протестира

Заплашилият да се самозапали получи разрешение да протестира
Ашим Асан получи разрешение от Столична община да протестира пред президентството на 27, 28 февруари и на 1 март от 13:00 до 14:00 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият председател на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан, който по-рано в сряда заплаши, че ще се самозапали пред президентството, е получил разрешение да протестира.

Ашим Асан, който в края на миналата година излезе от затвора, където лежа за побой, пристигна в София, твърдейки, че иска да се самозапали, но първо ще поиска разрешение за това от столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

Заради него пред Президентството от сутринта чакат пожарна, линейка и група служители на реда.

В крайна сметка Ашим Асан получи разрешение от Столична община да протестира пред президентството на 27, 28 февруари и на 1 март от 13:00 до 14:00 часа и дори подписа, че по време на протестите няма да има противообществени прояви.

„Аз бях председател на джамийското настоятелство, 300 000 лева взеха и ме вкараха в затвора, където лежах година и четири месеца и ме малтретираха. Получих гангрена на крака. Началник Грозев искаше да ми счупи гръбнака. В Пловдивския затвор е пълно с корупция и ни мачкат“, оплака се той.

„В България няма политическо отговорно лице, което да носи отговорност за националната сигурност“, твърди Асан.

Според него в страната е пълно с фундаменталисти и се плаща за носене на забрадки.

Ашим Асан даже покани чрез медиите главния секретар на МВР Калин Георгиев да му разкаже какво знае за фундаментализма. „Защитих България и влязох в затвора“, твърди той.

Конкретното искане на Асан е Министерството на правосъдието да разследва положението на сина му, който също излежава присъда в затворническото общежитие „Хеброс“ в Пловдив.

#Ашим Асан #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници