Московски: ЕК одобри проекта за магистрала „Струма“

Московски: ЕК одобри проекта за магистрала „Струма“
Още тази година първият лот от автомагистрала „Струма“ трябва да бъде пуснат в експлоатация, прогнозира Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия одобри проекта за изграждането на автомагистрала „Струма“, Лотове 1, 2 и 4, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски.

Общата инвестиционна стойност на проекта е 342 млн. евро (670 млн. лева). Безвъзмездната финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС е в размер на 274 млн. евро (536 млн. лева), се посочва в прессъобщение на министерството.

„Одобрението на проекта за изграждане на АМ „Струма“ е поредната оценка за нашата работа през последните години. Заедно с него договорените средства по Оперативна програма „Транспорт“ за пътни проекти възлизат на над 1,653 млрд. лв., а изплатените са над 676 млн. млн. лв.“, обяви Московски.

По думите му още тази година първият лот от нея трябва да бъде пуснат в експлоатация, а ако се продължи с добрата работа след 2014 г. ще може да започне изграждането на Лот 3, който обхваща Кресненското дефиле.

„Надявам се до края на годината никой от проектите да не изостава, защото сме в заключителния етап на програмния период и всяко забавяне може да е фатално“, допълни министър Московски.

#Ивайло Московски #автомагистрала "Струма" #Европейската комисия #ЕС #Оперативна програма „Транспорт" #Кохезионния фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници