Президентът връчва мандата на Коалиция за България

Президентът връчва мандата на Коалиция за България
Росен Плевнелиев ще връчи мандата на втората парламентарна група в Народното събрание, след като първият бе върнат от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Коалиция за България на 27 февруари (сряда) в 14.00 часа на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съгласно процедурата в Конституцията на Република България държавният глава ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна група в Народното събрание, след като първият беше върнат от ГЕРБ, се посочва още в съобщението.

„Има решение на парламентарната група на Коалиция за България от вчера, която ме упълномощава да върна мандата, след като президентът ни го даде“, обяви във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Трябва да има правителство, което да управлява, което да решава проблемите на хората“, подчерта Станишев и обясни, че след като върне мандата на президента, ще предложи конкретни мерки.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #мандат #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници