Георги Кадиев: Мерките на Фандъкова ще сринат „Топлофикация София“

Георги Кадиев: Мерките на Фандъкова ще сринат  „Топлофикация София“
Като се срине „Топлофикация“, ще се срине „Булгаргаз“, и тогава софиянци ще трябва да се отопляват на ток, предупреди Георги Кадиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако идеите на кмета на София Йорданка Фандъкова за намаляване сметките за парно и топла вода се реализират, „Топлофикация София“ ще фалира, обяви общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

„Като се срине „Топлофикация“, тогава веригата цялата тръгва, ще се срине „Булгаргаз“, ще се окаже, че в София няма как да се отоплявате, освен с ток примерно“, коментира Кадиев пред БНР.

„Ще изгърмят електрическите системи, защото те не са пригодени, това са 400 хиляди домакинства, които са на парно, не може да ги оставите без парно, нали така, ако ги оставите - те как ще се отопляват“, попита Кадиев

По думите му тези прибързани решения са изключително спорни.

Фандъкова оповести няколко стъпки в понеделник, които вънамерява да изложи на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Столичният кмет предлага да не се начисляват лихви, ако абонатът не се е издължил навреме, и въвеждане на таван за отчитане на процента на сградната инсталация.

Кадиев обаче смята, че основният проблем на общинското дружество е, че много от абонатите не си плащат сметките.

Комисията за защита на конкуренцията глоби в понеделник „Топлофикация София“ с близо 340 000 лева, след като установи, че дружеството е злоупотребило с господстващото си положение на пазара.

#Георги Кадиев #Йорданка Фандъкова #"Топлофикация София" #Булгаргаз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници