НПО: Ще превърнат „БДЖ – Товарни превози" в нов монопол!

НПО: Ще превърнат „БДЖ – Товарни превози" в нов монопол!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, която организира всички протести за спиране на приватизацията на БДЖ - Товарни превози, настоява пред всички институции да бъде прекратена процедурата по продажба на едно от последните предприятия в държавни и обществени ръце.

„Докато траят всички протести срещу ЕРП-тата и безобразията в държавата, приватизацията на дружеството протича тихом мълком и в нея са замесени хората и корпорациите, които носят вина за случващото се в страната", посочва гражданската инициатива, цитирана от БНР.

„Недопустимо е в тази ситуация България да бъде ощетена за пореден път от убийствена и неизгодна сделка. Освен това, дружеството "Товарни превози" не натоварва държавният бюджет, тъй като не се субсидира, а работи на пазарен принцип", се казва още в позицията.

Неправителствената организация смята, че „отново ще се създаде частен монопол, срещу който толкова много се борят всички протестиращи".

Исканията на инициативата, под които са се подписали над 2 500 граждани са да бъде прекратена незабавно процедурата за приватизация и да се наложи мораториум върху продажбата на активи на БДЖ Холдинг.

Искат също да се направи и пълна финансова ревизия на дружеството и да бъдат взети всички необходими мерки за спасението на железницата.

#БДЖ #БДЖ - Товарни превози #Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници