БСП бойкотира обсъждането на промените в кабинета

БСП бойкотира обсъждането на промените в кабинета
Промените в кабинета не отговарят на сериозността на ситуацията в страната, коментира Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП няма да участва в обсъждането и гласуването на промените в кабинета в сряда, съобщи лидерът на партията Сергей Станишев.

Това е препоръката на ръководството на социалистите към депутатите от групата на левицата, поясни Станишев, цитиран от „Дневник“.

Очаква се в сряда Народното събрание да гласува предложените от премиера Бойко Борисов смени в правителството - оставката на финансовия министър Симеон Дянков, чиито функции като вицепремиер ще поеме Лиляна Павлова, а на министър - Томислав Дончев.

Тези промени не отговарят на сериозността на ситуацията в страната, която е крайно взривоопасна, коментира днес Станишев.

Той отбеляза, че протестите придобиват все по-масов характер. Това са граждански протести срещу плячкосването на държавата при сегашното управление, срещу липсата на държавност, която да защити интересите на хората, смята лидерът на БСП.

Станишев обяви, че левицата започва в сряда поредица от консултации с политически сили за намиране на изход от ситуацията в България, както и срещи с граждани в цялата страна.

Целта е гласът на гражданите да бъде чут и БСП да представи ангажиментите, които поема пред българите, обясни Станишев.

„Имаме нужда от нова социална държава и от възстановяване на демократичната работа на институциите в диалог с гражданското общество“, заяви той.

#Сергей Станишев #Симеон Дянков #Лиляна Павлова #Томислав Дончев #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници