ЧЕЗ е публикувала договора за приватизация

ЧЕЗ е публикувала договора за приватизация
Дружеството обяви, че е един от най-големите данъкоплатци в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ЧЕЗ декларира, че е изпълнила задълженията си по договора за приватизация на електроразпределителните дружества в Западна България от 2004 г.

„Договорът за приватизация на електроразпределителните дружества в Западна България, подписан на 19.11.2004 г. от Агенцията за приватизация като представител на Република България и CEZ а.s., е публично оповестен от м. юли 2005 г.“, пише в съобщението на ЧЕЗ. Договорът е достъпен в интернет на сайта на компанията.

Дружеството обяви, че е един от най-големите данъкоплатци в страната, пише в. „Дневник“.

„Откакто ЧЕЗ пое електроснабдяването в Западна България, компаниите от групата на ЧЕЗ в България са платили на държавата данъци в размер на 429 млн. лева, включително данък печалба, местни данъци и такси, акцизи и ДДС“, пише още в съобщението.

„До момента компанията е инвестирала в страната над 1.7 млрд. лева, включително над 640 млн. лева в електроразпределителната мрежа. През 2010 г. българската държава получи от ЧЕЗ дивидент в размер на 41 млн. лева“, обясняват от компанията.

В изявление главният оперативен директор на ЧЕЗ България Петър Баран посочи, че „нито една от редовните регулаторни и данъчни проверки не е показала, че дружествата на ЧЕЗ в България ползват услуги на непазарни цени – било осигурени вътрешно в групата, било от външен доставчик“.

#Петър Баран #Западна България #електроенергия #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници