Германските градове молят за помощ заради притока на българи и румънци

Германските градове молят  за помощ заради притока на българи и румънци
Германските градове искат българите и румънците да си търсят късмета в собствените си страни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблемът с притока на бедни българи и румънци към Германия има нужда от спешно решение, настоява Сдружението на германските градове.

"В Германия живеят много хора от България и Румъния, които са добре интегрирани. Но от двете държави в германските градове пристигат и мнозина, които в родните си страни живеят при много тежки условия и търсят по-добър живот", казва председателят на Сдружението на германските градове Кристиян Уде, кмет на Мюнхен, цитиран от "Дойче веле".

Сдружението на германските градове, което е представител на интересите на градските общински власти, настоява държавата, 16-те федерални провинции, както и Европейският съюз да се заемат по-активно с търсенето на решение на проблема с прииждащите към Германия бедни българи и румънци.

Според сдружението трябва да бъде предизвикана дискусия на европейско равнище, посветена на възможностите за подобряване на условията на живот на тези хора в родните им страни - за да се обезсмисли преселението от една държава в друга.

Засегнатите градове имат нужда от подкрепата на държавата и ЕС, за да се справят с проблемите, предизвикани от миграцията. Обща цел би трябвало да бъде създаването на предпоставки за по-добри жизнени перспективи на всички хора, както и за мирно и базирано на взаимното уважение съвместно съществуване.

#Германия #българи #румънци #Сдружението на германските градове #приток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино