Борисов: Ако знаех за незаконната търговия, никога нямаше да назнача Юлиана Иванова

Борисов: Ако знаех за незаконната търговия, никога нямаше да назнача Юлиана Иванова
Не я познавах в никакъв план, освен като представител на RWE (оттеглилият се германски инвеститор за АЕЦ „Белене" - бел. ред.), и тогава правеше добро впечатление, разказа Борисов за Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако премиерът Бойко Борисов знаел за незаконната търговия с цигари в онлайн магазина на Юлиана Иванова, никога нямало да я назначи за председател на ДКЕВР, призна самият той в ефира на Нова телевизия.

„Поканих я, тя прие, изрично я попитах има ли нещо, което да я смущава, тя каза, че няма," разказа още министър-председателят, като подчерта, че енергийният регулатор е „изключително важна комисия", която трябва да се ползва със 100-процентово доверие, защото признава разходите на отделните дружества.

„Не я познавах в никакъв план, освен като представител на RWE (оттеглилият се германски инвеститор за АЕЦ „Белене" - бел. ред.), и тогава правеше добро впечатление," допълни Бойко Борисов.

Той отбеляза, че депутатите в Народното събрание са приели предложението целият състав на ДКЕВР заедно с нейния председател да се избира с две трети от гласовете на парламента, вместо с решение на Министерски съвет, както досега.

„Избирателят избира този, който нещо е направил за него. С чар нищо не се постига," каза още Борисов и призна, че не би се обидил, ако го наричат фалшив герой. „Обижда ме, като ме наричат фалшив агент, тук този компромат издъхна," не пропусна да отбележи премиерът.

#Бойко Борисов #премиер на България #Юлиана Иванова #ДКЕВР #Народно събрание #цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници