Станишев: България се превърна в бардак, а ГЕРБ имитира управление

Станишев: България се превърна в бардак, а ГЕРБ имитира управление
Според лидера на БСП национализацията на ЕРП-тата е крайна мярка, която би отнела много време. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България се превърна в бардак, хората бяха принудени да излязат на протест срещу сметките си за ток, защото  усещат, че държавата не защитава техните интереси“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„ГЕРБ само имитира управление“, смята Станишев. Държавата по никакъв начин не контролира в момента ЕРП-тата. Първо трябва да се установи ефективен контрол изцяло в сектора  „Енергетика“, обаче това няма да стане, като се дава по телевизията как министър Делян Добрев ходи да проверява електромери“, заяви Станишев в студиото на Нова телевизия. 

Според лидера на БСП национализацията на ЕРП-тата е крайна мярка, която би отнела много време.

„Философията, че държавата трябва да бъде нощен пазач и да се активизира само при пожар, не работи“, коментира той.

Лидерът на БСП е категоричен, че трябва да се прекрати и рекетирането на средния и дребния бизнес от страна на държавата.

„Антимонополната политика ще бъде една от основните политики, на които ние залагаме в нашата политическа програма“, заяви Сергей Станишев. „Държавата трябва да се върне отново в икономиката“, каза още той.

Лидерът на БСП коментира и темата с терористичния акт на летището в Бургас и обвиненията срещу шиитската групировка „Хизбула“.

Според него резултатите са представени в един смешен доклад и нито един член на КСНС при президента Росен Плевнелиев не е получил и ред относно атентата на Сарафово.

„Това правителство, г-н Николай Младенов и г-н Бойко Борисов неведнъж са заявявали, че ще бъдат обявени при наличието на реални резултати за разследването“, припомни Станишев. „Сега навън казват „Хизбула“ е виновна, а у нас обясняват, че не е точно „Хизбула“. Няма ли най-накрая да поемат отговорност за нещо“, каза още лидерът на БСП.

#„Хизбула“ #Делян Добрев #сметки за ток #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници