„Ал Кайда“ призова към джихад в Мали

„Ал Кайда“ призова към джихад в Мали
Франция започна операция на 11 януари срещу настъпващите от север ислямистки въоръжени групи, свързани с терористичната мрежа „Ал Кайда“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Йеменският клон на ислямистката мрежа „Ал Кайда“ призова към джихад в отговор на френската намеса в Мали, съобщи американският център за проследяване на ислямистки сайтове.

„Кръстоносният поход на Франция срещу исляма в Мали в никакъв случай не е оправдан и представлява обявяване на война срещу исляма и мюсюлманите“, се казва в комюнике на „Ал Кайда“ на Арабския полуостров.

„Подкрепата за мюсюлманите в Мали е дълг на всеки мюсюлманин, способен да я окаже“, посочват още от „Ал Кайда“.

Според ислямистката мрежа мюсюлманите могат да дадат израз на тази подкрепа, като платят с живота си или финансират свещената война.

В комюникето те уточняват, че „джихадът е особено задължителен за мюсюлманите от страните, разположени най-близо до театъра на бойните действия“.

Франция започна операция на 11 януари срещу настъпващите от север ислямистки въоръжени групи, свързани с терористичната мрежа „Ал Кайда“. Тя получи подкрепа от САЩ и редица европейски държави, сред тях и България, която изпраща четирима медици.

#„Ал Кайда" #Мали #Франция #джихад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници