Синята коалиция няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ за Конституционния съд

Синята коалиция няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ за Конституционния съд
Синята коалиция няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ за конституционен съдия Гроздан Илиев, обави съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синята коалиция няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ за конституционен съдия Гроздан Илиев, обави съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

В ефира на Нова телевизия той подчерта, че ако мнозинството е искало да издигне кандидат заедно със сините, ГЕРБ трябвало да подкрепят Екатерина Михайлова в първия тур на гласуването, вместо „да се излагат с Венета Марковска“.

Кандидатурата на зам.-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев беше внесена в 17:58 часа в понеделник, само две минути преди изтичането на крайния срок, и няма конкуренция.

Постът в Конституционния съд остана вакантен, след два последователни провала на кандидатури от парламентарната квота – на Венета Марковска и на Галя Гугушева. Между двете СДС се опита да издигне канидатурана на президента Петър Стоянов, но той отказа заради липса на подкрепа от парламентарната група на Синята коалиция.

Споровете около кандидатурата на Стоянов доведоха до вътрешни противоречия в автентичната десница СДС, която изключи от редиците си трима депутати, а евродепутатът Надежда Нейнски напусна сама.

#Синята коалиция #Иван Костов #Конституционен съд #КС #Гроздан Илиев #Венета Марковска #Галя Гугушева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници