Проверки на автобусите и камионите в България заради европейска акция

Проверки на автобусите и камионите в България заради европейска акция
Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL за 2013 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите на територията на България започва полицията в рамките на едноседмична европейска акция.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL за 2013 г., съобщиха от МВР.

Проверките по метода „широкообхватен контрол“ ще се осъществяват от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Ще се следи за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и заплатена винетна такса за ползване за определен срок пътищата от републиканската пътна мрежа.

В проверките ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и други криминални престъпления.

#TISPOL #МВР #Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" #трафик на хора #трафик на наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници