Сидеров: България играе опасна игра и ще си плати заради "Хизбула"

Сидеров: България играе опасна игра и ще си плати заради "Хизбула"
България рискува да стане част от предстоящата Трета световна война”, бе категоричен Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България играе опасна игра и ще си плати за обвинението към „Хизбула“, заяви в лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Според мен тази игра е опасна и затова съм категоричен, че това е грешка и ще бъде заплатена от България“, каза Сидеров пред БНТ.

Според него няма как да се обвинява политическа партия, която е част от правителството в Бейрут.

„Най-важното е, че посочвайки „Хизбулла“, която е в управлението на Ливан, ти посочваш цялата страна“, каза той.

Сидеров подчерта, че докладите на министрите на вътрешните и на външните работи Цветан Цветанов и Николай Младенов са несериозни и могат да създадат проблеми на България.

„България рискува да стане част от предстоящата Трета световна война”, бе категоричен лидерът на „Атака”.

Волен Сидеров коментира и нахлуването си в София прес тази седмица, с цел да поиска извинение от представителя на партията на британския политик Найджъл Фарадж, първи посочил българите на Острова за заплаха.

„Ние реагираме тогава, когато държавата трябва да реагира. По принцип, „Атака“ винаги се е състояла от будни, активни хора“, казва Сидеров.

Според него Фарадж е прав само за това, че сме бедни: „Колкото за доходите и заплатите, да, те са ниски, понеже е ограбена от колониални интереси, в това число и британски компании.

Той атакува британците и за тяхното поведение и инвестиции в България.

„Доколкото има закупени имоти тук, това е с цел спекула и препродажба. А британските туристи идват тук заради евтиния алкохол“, каза той за вложените пари на англичаните в имотния ни сектор.

Името на Найджъл Фарж нашумя в България след като българката Ралица Бехар му изпрати отворено писмо, публикувано първо в Новините.бг и Novinite.com. В писмото Бехар опровергава твърденията му, че имигрантите са заплаха. Тя го покани в България да се увери лично, че греши.

Фараж отговори на писмото и обясни, че е доволен, че неговите коментари за възможността поток от имигранти да залее Великобритания, са спомогнали за възникването на дебат в България.

Той благодари на Ралица Бехар за поканата да й гостува и подчерта, че би дошъл още тази седмица, но има ангажимент в Европейския съвет. За сметка на това, неговият колега Пол Нютал пристигна, за да се включи в дебата.

 

 

 

 

 

#„Хизбула“ #„Атака“ #Волен Сидеров #Найджъл Фараж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници