Катрин Аштън се въздържа от подкрепа на българските разкрития, отбеляза Кунева

Катрин Аштън се въздържа от подкрепа на българските разкрития, отбеляза Кунева
Начинът да се сочат виновни, без да са изправени пред правосъдието, се прехвърля на международна почва, смята Меглена Кунева след вчерашните изявления след КСНС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният представител за външна политика на ЕС Катрин Аштън се въздържа да подкрепи българската оценка, коментира лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева.

Тя изрази тревога от думите на Катрин Аштън, която реагира светкавично на изявлението на вътрешния министър Цветан Цветанов, но отбеляза единствено, че предстои ЕС да реши какви мерки да предприеме.

След Консултативния съвет за национална сигурност във вторник беше съобщено за установена връзка с военното крило на ливанската групировка „Хизбула“ на двама от общо трима от атентаторите в Бургас.

„За нас най-важният въпрос е как се гарантира сигурността в страната. Начинът да се сочат виновни, без да са изправени пред правосъдието, се прехвърля на международна почва“, смята Меглена Кунева.

По думите й, цитирани от БГНЕС, за българските граждани е важно да знаят дали и кога виновните за атентата ще бъдат изправени пред правосъдието.

„Ето причината ЕС да е толкова непримирим към нашата организирана престъпност. Защото тя е инфраструктурата на тероризма“, каза още Меглена Кунева.

#атентат #Бургас #„Хизбула" #Катрин Аштън #ЕС #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници