Румен Петков: БСП печели точки заради министри като Павлова и Дянков

Румен Петков: БСП печели точки заради министри като Павлова и Дянков
Депутатът Румен Петков се пошегува, че на България не й трябват депутати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да искаме оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, защото от гледна точка на изборния успех на БСП, тя ни е нужна в правителството, заяви депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

„Лиляна Павлова и Симеон Дянков са „нашите“ хора в правителството“, каза още Петков, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Според Петков, Лиляна Павлова е с висок рейтинг, защото аудиторията се облъчва предимно с информация за това как тя реже ленти.

„В нейния работен ден има два варианта - или тръгва с мотика, за да прави първа копка, или с ножичка да реже лентички“, коментира Румен Петков.

По думите му така се получава, когато важните проблеми се спестяват на обществото. Според Румен Петков Лиляна Павлова е единствената в кабинета, която е по-чувствителна от премиера Бойко Борисов.

На въпрос как намира идеята да бъде намален броят на депутатите Румен Петков каза, че неговото предложение е те да бъдат занулени.

„За какво са ни депутати - един Бойко Борисов ни стига. Ако това стане, ще се премахне представителността на гражданите в Народното събрание, което е основа на парламентарната република. Това са популистки идеи, които ограничават демокрацията, но понеже Народното събрание показва не просто безполезността, а с определени свои действия и вредността си за българското общество, има чуваемост“, обясни Петков.

Референдумът по повод пушенето в закрити пространства, според Петков, едва ли ще вкара инициаторите от СДС в парламента. Личната му позиция обаче е да има обособени помещения за пушачите.

#Бойко Борисов #Лиляна Павлова #Симеон Дянков #Румен Петков #министър-председател на България #Буда #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници