Кунева: Няма как само „България на гражданите“ да изчисти политическата система от фалша

Кунева: Няма как само „България на гражданите“ да изчисти политическата система от фалша
С почти 1 милион „мъртви души“ в избирателните списъци няма как нещата да се променят, категорична е Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма как само Движение „България на гражданите“ да изчисти цялата политическа система от фалша, заяви лидерът на партията Меглена Кунева.

„България на гражданите беше първата партия, която заговори за „мъртвите души“. С почти 1 милион „мъртви души“ в избирателните списъци няма как нещата да се променят“, заяви тя в ефира на БНТ.

Меглена Кунева разкритикува политическите партии, че не са се „разкаяли“ за кражбата на гласове на президентските избори, която според нея е документирана.

„Как можеш да правиш коалиция с дясното, при положение че до вчера са ти вземали от гласовете, крали, на следващия ден да се прегърнете и да започнете да работите заедно. Нека партиите наистина стабилизират реномето си и тогава можем да говорим за коалиции. У нас без доверие да се правим, че си вярваме, няма никакъв смисъл“, смята Кунева.

Подобна позиция тя изказа и за референдума за развитието на ядрената енергетика. „В Литва имаше инвеститори, колко процента, колко ще струва, при нас имаше празен лист хартия, не съм съгласна така да се държим към хората. Няма пари, няма да се строи, ама вие отидете на един референдум така просто на минаване, това е шизофренично“" каза лидерът на Движение „България на гражданите“.

Меглена Кунева коментира и идеята на партията за промяна на Конституцията. Според нея основният закон от 1991 г. е изиграл своята роля през последните 22 г. и е време за нова Конституция на базата на по-широко съгласие, не само между партиите.

„Много движещ мотив е начинът, по който се развива ЕС. От 1951 г. до Лисабонския договор от 2007 г. средно на всеки 10 г. се обновява това, което конституира ЕС. Конституцията свързва хората, няма нищо неочаквано в това, че в 7-та година на членството на България в ЕС ние искаме да поставим различни основи на развитие“, коментира Меглена Кунева.

Във връзка с обвиненията на РЗС, че Движение „България на гражданите“ им е откраднала идеята за нова конституция, Кунева отбеляза, че такива идеи нямат авторство.

„Много ще внимавам да не кажа, че борбата с организираната престъпност и корупцията е наша основна задача, защото тогава пък ГЕРБ и господин Борисов трябва да кажат, че никой друг не трябва да пипа тази тема“, подчерта Меглена Кунева.

#Движение „България на гражданите" #Меглена Кунева #РЗС #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници