Зони за сигурност около съдилищата поиска Лазар Груев

Зони за сигурност около съдилищата поиска Лазар Груев
Виждате ли таксита пред сградата на Министерски съвет, на парламента? Виждате ли такъв свободен достъп до тези сгради?!, попита Лазар Груев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъдат обособени зони за сигурност около сградите на съдилищата в България, предлага председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев.

В коментар на стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, на стълбите на Съдебната палата във вторник Груев подчерта, че постановлението за осигуряване на периметър около съдилищата е от 1998 г., но то не се спазва, предаде Дарик.

„Без съмнение се касае за изключително нагъл акт на покушение. Покушение не само срещу конкретния човек, покушение срещу всеки един от нас, българските граждани“, добави Лазар Груев.

В разговор с главния прокурор Сотир Цацаров председателят на ВКС настоял да се спазват изискванията на закона за съдебната власт.

Лазар Груев отбеляза, че охраната на съдебните сгради и на съдебната власт е поверена на Министерството на правосъдието, а на МВР – да отговаря за общия ред в държавата и обособяването на зоните за сигурност около съдебните сгради, предвидени с постановления на Министерския съвет.

„Виждате, че в останалите сгради такава зона за сигурност е обособена. Виждате ли таксита пред сградата на Министерски съвет, на парламента? Виждате ли такъв свободен достъп до тези сгради?!“, попита председателят на Върховния касационен съд.

#ВКС #Лазар Груев #Сотир Цацаров #МВР #Министерство на правосъдието #Златомир Иванов #Златко Баретата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници