Опити за източване на ВМЗ – Сопот, имало от години

Опити за източване на ВМЗ – Сопот, имало от години
Константин Тренчев разкритикува политиците, че се опитват да извлекат дивиденти от ситуацията във ВМЗ – Сопот, месеци преди парламентарните избори през 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опити за източване на ВМЗ – Сопот, има от години, твърди председателят на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев.

Синдикалният лидер заяви пред Нова телевизия, че преди 4 г. е подал сигнал лично на председателя на ДАНС Петко Сертов, но и след разпитите по сигнала през 2009 г. нещата останали същите.

Константин Тренчев твърди, че синдикът разполага с пълен опис на това, което е имало преди в завода, и това, което има сега.

„Много лесно прокуратурата, ако желае, и следствените органи, може да провери кое го има, кое го няма и защо го няма. Един работник няма как да натовари на гърба си един струг и да си го занесе в къщи. Хората виждат как машините се изнасят или ги повреждат. Нещата са повече от трагични“, обясни синдикалният лидер.

Според него ВМЗ си остава добър машиностроителен завод, който може да произвежда разнообразна продукция, и има инвеститори, които проявяват интерес към него.

„Всичко от машиностроенето може да се прави там. Този завод е жизнеспособен, но неговият най-ценен капитал това са хората, които веднъж разпръснат ли се, няма събиране“, подчерта обаче Тренчев.

Той е категоричен, че ако заводът бъде приватизиран от подходящ инвеститор, той може да се запази.

„Една оздравителна програма и едно стабилизиране първо предполага хора, които наистина желаят това предприятие да работи, а не се занимават с него между другото“, посочи председателят на КТ „Подкрепа“.

„Всичко зависи не от хората, които имат желание да работят, а от тези, които вземат решения. Те трябва да търсят пазари, те трябва да договарят кредити, те вземат стратегическите решения“, добави той.

Константин Тренчев разкритикува политиците, че се опитват да извлекат дивиденти от ситуацията във ВМЗ – Сопот, месеци преди парламентарните избори през 2013 г.

„Страшно са разочаровани определени политически сили, че стачката там не продължи. По телевизии се изказват „лумпенизирахте работниците“ и т.н., защото много им се иска да яхнат един мощен протест и да воюват със своите политически опоненти. Не мислят за хората, в това съм убеден. Те просто искат да използват нечие недоволство и да го насочат в удобна за тях посока. Ние не се поддаваме на такива неща, защото се нагледахме на всички“, заяви още Константин Тренчев.

#ВМЗ – Сопот #Константин Тренчев #протест #КТ „Подкрепа"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници