ДПС ще се яви самостоятелно на изборите, твърди Местан

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите, твърди Местан
ДПС ще се яви самостоятелно на изборите за 42-ро Народно събрание, обяви категорично председателят на партията Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите за 42-ро Народно събрание, обяви категорично председателят на партията Лютви Местан.

Той посочи още, че ДПС не е получило потвърждение от останалите парламентарно представени партии в подкрепа на декларация на Народното събрание, която да осъжда нападението срещу Ахмед Доган, предаде БГНЕС.

„Отношението към тази идея е безспорен критерий за зрелостта на парламентарната демокрация и гражданското общество“, смята Лютви Местан.

Той разкритикува позицията на вътрешния министър Цветан Цветанов, изразена от парламентарната трибуна в петък.

„Цветанов каза, че делегатите са упражнили насилие върху Октай Енимехмедов, който вече бил обезоръжен от служител на НСО. В тази теза има две лъжи – първата, че Октай Енимехмедов е бил обезоръжен от служител на НСО и че действията на делегатите са били след обезоръжаването на нападателя. Енимехмедов не беше обезоръжен от служителите на НСО и всички действия на делегатите бяха по обезоръжаването на Октай Енимехмедов, те свършиха това, което трябваше да извършат като задължение органите на реда, в това число и тези, за които отговаря Цветанов“, изброи Лютви Местан.

„Добре е, че г-н Цветанов няма да води това разследване. Че то вече е в НСлС и е под прякото наблюдение на главния прокурор. Очакваме истински експертизи и на оръжието“, заяви още лидерът на ДПС.

#ДПС #парламентарни избори #Лютви Местан #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #НСО #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници