Кабинетът и "Топлофикация" с антинаградите "Биг Брадър" за 2012 г.

Кабинетът и "Топлофикация" с антинаградите "Биг Брадър" за 2012 г.
Протест под надслов "Да запалим Топлофикация" на 20 януари пред Столична община. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерският съвет и "Топлофикация София" са носители на традиционните награди "Големият брат" на фондация "Програма Достъп до информация" за 2012 г.

Носителите на "престижната" награда победиха в двете подкатегории – държавни институции и частни компании/структури, съобщи в. "Дневник".

Наградените нямаха представители на церемонията в БТА и статуетките, изобразяващи военен ботуш, стъпил върху човешка глава, ще останат в офиса на фондацията.

Наградата при държавните институции е мотивирана с бездействието на Министерски съвет по внасяне на промени, гарантиращи по-висока степен на защита на личната сфера, в регламентацията по използване на специални разузнавателни средства и достъп до трафични данни.

От "Програма Достъп до информация" посочват, че правителството не е внесло в Народното събрание никакви текстове за промяна на Закона за специалните разузнавателни средства и Закона за електронните съобщения.

По официални данни за 2011 година броят искания за прилагане на специални разузнавателни средства от страна на окръжните прокуратури е 13 864, от които само 116 са отказани.

Едва в 747 случая веществени доказателствени средства, изготвени на базата на СРС, са използвани в съдебно производство.

При частните компании и структури "Топлофикация София" ЕАД спечели наградата, тъй като изисква от абонатите си копия от нотариални актове. За това дружеството е глобено от Комисията за защита на личните данни.

#Министерският съвет #"Топлофикация София" #"Програма Достъп до информация"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници