Костов: Няма място за Дал в политиката, Доган елеминира опитите за разцепление на ДПС

Костов: Няма място за Дал в политиката, Доган елеминира опитите за разцепление на ДПС
Според Костов с нападението срещу вече почетния председател на ДПС миналата събота, Ахмед Доган е елиминирал опитите за ново разцепление в електората на движението. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма политическо пространство за новоучредената партия на напусналия ДПС Касим Дал Народна партия „Свобода и достойнство" в бъдещата политика, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според Костов с нападението срещу вече почетния председател на ДПС миналата събота, Ахмед Доган е елиминирал опитите за ново разцепление в електората на движението, цитира го Нова телевизия.

Председателят на ДПС заяви, че още е рано да се дава оценка на новия председател на ДПС Лютви Местан, тъй като тепърва щяло да се види доколко наистина ще е лидер и дали не е поставен на поста като марионетка,  чийто конци дърпа отзад Доган.

На въпрос дали дали някога се е страхувал, че срещу него може да бъде извършен опит за покушение, Костов сподели, че не е истински смел, по-скоро бил „някакъв храбрец, който недооценява опасностите".

„Аз може би нося някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Разбира се, това не означава, че не ме е било страх, но това са редки мигове, по-скоро уплах. Това е част от професията - хората да негодуват срещу тебе, да хвърлят яйца, домати по тебе, това се е случвало на най-великите политици. Това е така да се каже риска на професията", коментира той.

„Не ми е забавно в парламента", каза още Костов.

Той прибави, че търпи случващото се в парламента с вътрешна съпротива, негодувание и с голям разход на енергия.

Според него парламентът трябва да работи на пълен ход, а не да е една „все по-жалка политическа трибуна за предизборна агитация".

#Иван Костов #Ахмед Доган #разцепление #Касим Дал #партия #ДПС #ДСБ #покушение #политика #Парламент #Народна партия „Свобода и достойнство"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници