Парите за заплати във ВМЗ били от международен контрагент

Парите за заплати във ВМЗ били от международен контрагент
В петък премиерът Бойко Борисов обяви, че парите, които ще отидат за обезпечаване на всички закъснели заплати на работниците във ВМЗ, са получени след „приключване на една от сделките". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

4-те млн. лева, които в петък бяха преведени за заплати във ВМЗ-Сопот, били от внесени задължения на международен контрагент на завода, съобщи икономическият министър Делян Добрев.

В петък премиерът Бойко Борисов обяви, че парите, които ще отидат за обезпечаване на всички закъснели заплати на работниците във ВМЗ, са получени след „приключване на една от сделките".

По късно в петък Министерството на финансите пък уточни, че 4-те млн. лева не идват от държавния бюджет.

Добрев посочи, че предстои диалог със синдикатите през следващата седмица, за да се намери решение на проблемите на ВМЗ, сред които е и пренасочването на 900 служители, на които ще бъде намерена друга работа, предаде ТВ7.

Икономическият министът каза, че приватизацията на ВМЗ - Сопот е трябвало да стане пред 10 години, тъй като заводът е работил само надолу през последните 15 години.

Според Добрев преди да сделката по приватизацията на ВМЗ държавата може да разсрочи задълженията на предприятието, които възлизат на 50-60 млн. лв., защото в противен случай, трудно би се намерил купувач за него.

#пари #заплати #ВМЗ #Сопот #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници