Цветанов критикува остро „линча" на делегатите на ДПС с Енимехмедов , призова към хуманизъм

Цветанов критикува остро „линча" на делегатите на ДПС с Енимехмедов , призова към хуманизъм
Вътрешният министър Цветанов посочи, че всички записи от форума са иззети и прокуратурата ще прецени как да процедира. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Широк отзвук предизвикаха действията на делегатите на Осмата национална конференция на ДПС, които нанесоха побой над нападателя на почетния председател на партията Ахмед Доган, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов посочи, че всички записи от форума са иззети и прокуратурата ще прецени как да процедира, предаде Информационна агенция „Фокус".

Той призова хората да запазят хуманното си отношение, независимо от мероприятията, които се провеждат.

„Подобна демонстрация на сила и насилието, упражнено върху нападателя, е недопустимо. Аз строго осъждам неговите действия. Това е знак за всеки един мюсюлманин, който тръгне да мисли различно", каза Цветанов.

Депутатът от ДПС Христо Бисеров обаче заяви, че нападението над Доган е опит за политическо убийство, в навечерието на политически избори.

Той запита защо „хулиганът-нападел"  има няколко оръжия и защо е насочил пистолет в слепоочието на Доган, а не в тялото му.

„Ако иска да предизвика смут и уплаха, защо са му нужни патрони? Защо г-н Цветанов още преди да излезе експертизата, обяви, че с това оръжие не може да се убива? Това е поръчков опит за убийство на опозиционен лидер, което цели ДПС а бъде извадено от политическата сцена", посочи Бисеров.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #ДПС #покушение #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници