Законопроектът за Държавна агенция „Разузнаване" мина на първо четене

Законопроектът за Държавна агенция „Разузнаване" мина на първо четене
Според „Атака" имало някои недомислени неща а закоонпропроекта, като например началникът на разузнаването да назначава един инспектор, който се отчита само пред премиера. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за Държавна агенция „Разузнаване".

Заместник вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че законопроектът, според преобладаващото мнение, изглеждал най-добре подготвен и срещнал най-малко критики, предаде Информационна агенция „Фокус".

105 депутатите гласуваха по време на петъчния парламентарен контрол, от които 83 – „за" и 22 – „въздържали се" по законопроекта за Държавна агенция „Разузнаване".

Депутатът от „Атака" Венцислав Лаков пък каза, че според партията има някои недомислени неща, като например началникът на разузнаването да назначава един инспектор, който се отчита само пред премиера.

Това, според „Атака", можели да доведе до случаи, в които инспекторът да се повлияе по някакъв начин и да не е достатъчно обективен в работата си.

Лаков посочи, че нямало и срокове за унищожаване на личните данни, което давало възможност за спекулации.

Депутатът от партията на Волен Содеров добави още, че според предвидените в закона привилегии, един служител има около 52 работни дни отпуска, с което излизало, че трябва щабът да се раздуе, за да има достатъчно хора, които да покриват работата, докато една част са в полагаем отпуск.

„Твърде бедна държава сме, за да си позволим три месеца отпуск", коментира Венцислав Лаков.

#законопроект #Венцислав Лаков #Държавна агенция „Разузнаване" #Веселин Вучков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници