Депутати от ДБ и ПП искат да се легализира преработката на коноп

Депутати от ДБ и ПП искат да се легализира преработката на коноп
A A+ A++ A

Народният представител от "Демократична България" Владислав Панев написа в своя профил във Фейсбук, че заедно с депутати от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ са внесли проект за легализация на преработката на индустриален коноп:

"С Албена Симеонова, Илина Мутафчиева и колеги от Демократична България, Продължаваме Промяната и ГЕРБ внесохме днес проект за легализация на преработката на индустриален коноп (който не е за пушене). За такъв работихме и в предишното Народно събрание, но беше приет с огромно мнозинство в земеделска комисия, след което парламента се разпусна.

Ситуацията в момента е Параграф 22, като отглеждането на коноп е разрешено след получаване на лиценз, след което преработката не е. Така редица български компании са принудени да изграждат мощности, да инвестират, да откриват работни места най-вече в Румъния, след което да внасят обратно готови продукти у нас. Съответно изтича стотици милиони добавена стойност от страната. А интерес за инвестиции има и то в изостаналите райони, включително видинско.

Някои ще кажат "цялата Мара втасала, тези седнали да се занимават с конопа". Всъщност да, цялата Мара е втасала. В период на икономическа криза България има нужда да подобрява инвестиционния климат, особено в земеделските райони, където обезлюдяването е чудовищно. И това не се оправя с раздаване на пари, защото някой трябва да ги изработи. Отпушването на бизнес инициативата, където е възможно е точна антикризисна мярка. Не подаянията, а отварянето на възможности за предприемачество ще повишат доходите трайно и неинфлационно."

#законопроект #владислав панев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"