ЕНП застана зад Бойко Борисов в случая „Доган“

ЕНП застана зад Бойко Борисов в случая „Доган“
Бойко борисов и Жозеф Дол на среща в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската народна партия обяви пълната си подкрепа за премиера на България Бойко Борисов и правителството му по случая с опита за стрелба по лидера на ДПС Ахмед Доган, заяви в официално изявление председателят на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол.

По този начин ЕНП отговаря на атаката на европейските либерали, която осъди опита за посегателство срещу Доган.

Жозеф Дол бе категоричен, че случаят с неуспешното покушение срещу Ахмед Доган от 19 януари не трябва да се политизира.

„Правителството на премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ винаги са отстоявали най-свещения избор на всеки – изборът на вероизповедание. Независимо от различията с други политически партии ГЕРБ никога не си е позволявала да използва религията и етническия мир за постигането на политически цели“, коментира още лидерът на ЕНП.

В същото време шефът на групата на либералите в Европарламента Ги Верхофстад настоява на следващата пленарна сесия да се разгледа „въпросът със ситуацията в България“.

„Подобно нападение срещу председател на партия поставя по-широкия въпрос за състоянието на демокрацията в България“, твърди Верхофстад.

Жозеф Дол смята, че ако българските опозиционни партии пренесат дебата за инцидента в Европейския парламент, групата категорично ще защитава българското правителство.

„Припомняме на европейските либерали, че посегателствата срещу политици за съжаление не са изолирани случаи нито в Европа, нито по света. Затова подобни криминални деяния не трябва да се използват за вътрешнополитически и партийни спорове на европейско ниво“, подчерта в изявлението си Дол.

#Жозеф Дол #Бойко Борисов #ЕНП #Ахмед Доган #ДПС #Европейски парламент #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници