Йорданка Фандъкова и Сергей Станишев са „Личности в Новините“ за 2012 г.

Йорданка Фандъкова и Сергей Станишев са „Личности в Новините“ за 2012 г.
Кметът на София Йорданка Фандъкова бе избрана за „Личност в Новините“ за 2012 в „Политика“ от читателите на Novinite.com и остана на второ място след Сергей Станишев във вота на читателите на Novinite.bg. Снимка: M3 Communications Group, Inc.
A A+ A++ A

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев са „Личности в Новините“ за 2012 г., избрани от вас, нашите читатели, в категория „Политика“!

Двамата бяха избрани за победители в категория „Политика“ в независимия онлайн вот съответно в Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency).

За 12-а поредна година 5300 читатели на двата информационни сайта гласуваха за „Личност в Новините“ в категориите „Политика“, „Бизнес“ и „Дипломация“ („Посланик на годината“).

В класацията на Novinite.com (Sofia News Agency) победител в категория „Бизнес“ е Петер Симон, регионален мениджър на АББ за България.

В същата категория читателите на Novinite.bg избраха за победител генералния директор на ресторанти „Хепи бар енд грил“ Орлин Попов.

Новата за тази година категория „Дипломация“ („Посланик на годината“) отличи две личности като най-успешни и положителни за България.

Посланикът на Кралство Нидерландия в България, Карел ван Кестерен, е „Посланик на годината“ според читателите на Novinite.com (Sofia News Agency). Изборът на Novinite.bg е посланикът на Република Турция Исмаил Арамаз.

Чрез независимо гласуване в интернет в периода декември 2012 – януари 2013 г. вие, читателите на Novinite.com и Novinite.bg от България и цeлия свят, избрахте своята „Личност в Новините“ в трите различни категории.

За всяка категория бяха номинирани петима забележителни представители на политическия, икономическия и обществения живот в България.

Сред предишните носители на наградата „Личност в Новините“ са Ирина Бокова, Кристалина Георгиева, Соломон Паси, Теодоси Спасов, Ралица Василева.

В историята на класацията най-много отличия „Личност в Новините“ в категорията „Политика“ на Novinite.com е получавала Меглена Кунева – през 2004, 2008 и 2011 г.

Novinite.com (Sofia News Agency) е най-голямата българска англоезична медия, която предлага новини в реално време, коментари, интервюта и анализи за събитията в България, насочени към международната читателска аудитория. Novinite.bg е водещ български сайт за новини от страната, който за кратко време спечели голяма аудитория.

На 7 януари 2013 г. официално стартира и третият новинарски сайт Novinite.ru – изцяло на руски език, създаден от екипа на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg.

Novinite.com (Sofia News Agency) e основан през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Стартът на новинарския сайт с новини в реално време е на 11 март 2001 г. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г. Впоследствие е създаден и седмичникът The Sofia Weekly.

Novinite.bg е основан на 22 октомври 2011 г. Оттогава онлайн са публикувани близо 28 000 статии, анализи и коментари, десетки интервюта и стотици снимки.

Онлайн ежедневникът „Новините“ е създаден на 1 февруари 2012 г.

#Личност в Новините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници