ДПС ще се яви на изборите в „синьо-розова“ коалиция, прогнозира Даниел Вълчев

ДПС ще се яви на изборите в „синьо-розова“ коалиция, прогнозира Даниел Вълчев
ДПС ще се яви на изборите като „синьо-розова“ коалиция със СДС или друг политически субект, за да даде възможност на ГЕРБ да управлява през следващия мандат, предположи Даниел Вълчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще се яви на изборите като „синьо-розова“ коалиция със СДС или друг политически субект, за да даде възможност на ГЕРБ да управлява през следващия мандат, предположи Даниел Вълчев от Движение „България на гражданите“.

В ефира на БНТ той отказа да коментира дали опитът за нападение срещу Ахмед Доган е „нападение, атентат или панаир“, нито дали е инсценирано, или не.

„Другият факт, който заслужава коментар, е, че ДПС смени своя дългогодишен лидер и това ще покаже дали тази партия може да просъществува с нов лидер. Вероятно това ще промени начина на участие на ДПС в изборите“, допълни още Даниел Вълчев.

„Вероятно ДПС ще се яви на изборите не като ДПС, а като нещо като синьо-розова коалиция заедно със СДС или друг политически субект и ще даде възможност на ГЕРБ да участва в следващото управление в една коалиция уж без ДПС“, прогнозира той.

Даниел Вълчев посочи, че за разлика от премиера Бойко Борисов Движение „България на гражданите“ не дели хората на симпатични, близки и далечни.

Той подчерта, че новоизбраният лидер на ДПС Лютви Местан е „високо интелигентен човек“, но допълни, че партията на Меглена Кунева продължава да има дълбоки различия с ДПС.

„Движение „България на гражданите“ ще се яви самостоятелно на изборите и независимо от резултата, няма да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, нито с ДПС“, декларира Вълчев.

Относно референдума, който от „България на гражданите“ ще бойкотират, той коментира, че вотът на българските граждани, независимо дали е положителен, или отрицателен, няма да повлияе на решенията на управляващите. „Каквото и да кажем, ще си направят каквото си искат“, категоричен бе Даниел Вълчев.

#СДС #Меглена Кунева #Лютви Местан #Ахмед Доган #ДПС #Даниел Вълчев #Движение „България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници