Обесване на насилниците поиска бащата на изнасилената индийска студентка

Обесване на насилниците поиска бащата на изнасилената индийска студентка
Драмата с групово изнасилената 23-годишна индийска студентка шокира дълбоко страната и развълнува международната общност. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бърза присъда и обесване на насилниците, които изнасилиха групово 23-годишна индийска студентка на 16 декември, поиска бащата на жертвата.

„Дълг на съда и на съдиите е да гарантират, че присъдата ще бъде произнесена бързо и че всички мъже (съдени за изнасилването) ще бъдат обесени“, заяви бащата преди началото на процеса срещу петимата предполагаеми извършители пред Наказателния съд в индийската столица.

„Нито един човек няма право да живее, след като е извършил толкова гнусно престъпление," допълни бащата на жертвата, чието име не се съобщава съгласно индийските закони в областта на изнасилването.

Върховният съд съобщи от своя страна, че проучва иск за преместване на процеса извън Делхи, заведен от един от обвиняемите, Мукеш Сингх, който се страхува, че няма да получи справедлив процес заради предизвиканите от случая емоции, предадоха АФП и БГНЕС.

Жертвата, 23-годишна студентка, която се връщала от кино с приятеля си, беше изнасилена в автобус, след което изхвърлена наполовина гола от превозното средство.

Тя почина 13 дни по-късно в болница в Сингапур, където беше преместена в опит да бъде спасена след три операции и спиране на сърцето в Индия.

Драмата шокира дълбоко страната и развълнува международната общност.

#групово изнасилване #обесване #Делхи #Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници