Корман Исмаилов: Покушението срещу Доган - поредно петно на яката на ДПС

A A+ A++ A

Опитът за покушение в събота срещу досегашния лидер на ДПС Ахмед Доган е  „поредното петно на яката на ръководството на партията и неговия председател", коментира председателят на Народна партия „Свобода и достойнство".

„Считам настоящия случя на посегателство срещу личноста на Ахмед Доган за криминален. Този случай е поредното петно на яката на ръководството на партията и неговия председател, което в случая силно накърни имиджа на политическия живот в страната ни", заяви в коментар за Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency) Исмаилов, който е бивш председател на Младежкото ДПС.

Според него днес голямата част от българските мюсюлмани и турци се срамуват от хората в ръководството на ДПС, които имат претенцията да бъдат техни предствители.

Междувременно досегашният заместник на Ахмед Доган Лютви Местан е новият лидер на ДПС, след като бе номиран за поста лично от Доган. По-рано в събота Местан беше посочен от Ахмед Доган за негов заместник в дългоочакван доклад до Осмата национална конференция на ДПС, в който обяви оттеглянето си.

Докладът на Доган бе прочетен от негово име пред делегатите в късния следобед, след като по обяд лидерът бе прекъснат по време на речта си от нападател, 25-годишният Октай Енимехмедов, който се опита да го убие с газов пистолет.

Покушението обаче остана неуспешно, Доган се отърва без драскотина, а Енимехмедов беше първоначално пребит от делегати на ДПС, а после и арестуван.

#Корман Исмаилов #Ахмед Доган #ДПС #Лютви Места #покушение #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници