Доган остава доживотен почетен председател на ДПС

Доган остава доживотен почетен председател на ДПС
Ахмед Доган остава доживотен почетен зам.-председател на ДПС, след като се отказа от лидерския пост в полза на Лютви Местан. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ахмед Доган остава доживотен почетен председател на ДПС, след като се отказа от лидерския пост в полза на Лютви Местан.

Досегашният лидер ще може да участва в листите на партията и ще продължи да участва дейно в политическия живот.

Новият председател на партията беше избран от делегатите с пълно мнозинство, както призова и лидерът по-рано в доклада си на Осмата национална конференция на ДПС в НДК, предаде БНТ.

Политическата смяна на върха на ДПС стана факт след напрегнат ден, в който беше извършен неуспешен опит за покушение срещу лидера Ахмед Доган.

Докато той представяше доклада си от 40 страници пред делегатите, симпатизантите и гостите на конференцията 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас насочи срещу него газов пистолет и опита да произведе два изстрела, но оръжието му отказа.

Нападателят бе обезвреден, а секунди по-късно депутатите от ДПС, които седяха на първия ред в залата, се нахвърлиха върху него с бой.

Експертизата на оръжието показа, че пистолетът е бил газов и не е преправян в боен. Освен това е бил зареден само с три патрона - два сигнални и един за защита от нападение на животни, който не може да нанесе сериозни телесни повреди.

#ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници