Депутатите отложиха гласуването на спорния текст за задължително образование

Депутатите отложиха гласуването на спорния текст за задължително образование
Според управляващите процентът на родителите, които не искат децата им да посещават детска градина, е малък. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Депутатите отложиха гласуването на спорните текстове за въвеждането на задължително предучилищно образование за 4-годишните деца.

Народните представители продължават разглеждането на второ четене с дебати по новия Закон за училищното и предучилищно образование, предаде БГНЕС.

Има предложение родителите да могат да избират между целодневен или индивидуален план на посещение в детска градина, информира Снежана Дукова от ГЕРБ.

По предложение на друг депутат от мнозинството - Лилия Христова, бе отложено гледането на спорния член 4 от образователния закон, който предвижда въвеждането на задължителното предучилищно образование на 4-годишните деца.

Аргументът й бе, че в 11:00 часа в четвъртък комисията по образование ще проведе заседание, на което ще се обсъдят промените, които предлага Снежана Дукова.

„Децата, които посещават детски градини, впоследствие се развиват по-добре в училище, а дете, което посещава детска градина, се учи по-добре да работи в екип. Малък е процентът на родителите, които не искат децата им да посещават детска градина“, твърди Лилия Христова.

Народните представители от БСП и ДПС поискаха отлагане на гласуването на целия Закон за училищното и предучилищното образование. Валентина Богданова от групата на социалистите и Лютви Местан от ДПС посочиха, че законът трябва да бъде върнат за обсъждане в ресорната комисия, за да се постигне консенсус по спорните текстове, но предложението им не беше прието.

#Закон за училищното и предучилищното образование #ГЕРБ #ДПС #БСП #Снежана Дукова #Лютви Местан #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници