Силите за сигурност в Алжир обкръжили похитители, взели 40 чужденци за заложници

Силите за сигурност в Алжир обкръжили похитители, взели 40 чужденци за заложници
В сряда ислямистка група, свързана с „Ал Кайда“, отвлече 41 души при нападение в Алжир. През нощта между армията и похитителите е имало сблъсъци. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силите за сигурност в Алжир са обкръжили похитителите, взели над 40 чужденци за заложници в местно газово находище.

В сряда ислямистка група, свързана с „Ал Кайда“, отвлече 41 души при нападение в Алжир. През нощта между армията и похитителите е имало сблъсъци, предадоха АФП и БГНЕС.

Акцията на ислямистите е ответна реакция на операцията на Франция в съседно Мали и настояват за прекратяване на военните действия като условие за освобождаване на заложниците.

Според похитителите сред заложниците има граждани на САЩ, Япония, Франция и Великобритания, но един от тях заяви пред телевизия „Франс 24“, че има и азиатци.

Алжирският министър на вътрешните работи Даху Улд Каблиа изключи каквито и да било преговори с терористите, след като при нападението в сряда бяха убити британец и алжирец.

Похитителите принадлежат към групата „Подписали с кръв“ с лидер алжирецът Мохтар Белмохтар, която неотдавна беше отстранена от организацията „Ал Кайда“ за ислямския Магреб.

#Алжир #Мали #Франция #заложници #„Ал Кайда"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници