Повече от 80 души загинаха при атентат в университета на Алепо

Повече от 80 души загинаха при атентат в университета на Алепо
Активисти съобщиха, че ракети, изстреляни от самолети на режима, са причина за експлозиите в първия ден от изпитната им сесия в университета в Алепо. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 80 души бяха убити, след като две експлозии разтърсиха университета в сирийския град Алепо вечерта във вторник.

„До момента има 82 жертви и над 160 ранени при терористичен атентат, насочен срещу студенти в първия ден от изпитната им сесия в университета в Алепо“, съобщи губернаторът на втория по големина град в Сирия Мохамед Уахид Акад.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че най-малко 52 души са били убити при експлозиите, но допълни, че цифрата може да нарасне драматично, предадоха АФП и БГНЕС.

Освен студенти в кампуса на университета се намират и около 30 000 души, които избягали от домовете си в райони на града, опустошени от боевете, които се водят от юли 2012 г.

Видео, качено от студенти в интернет, показва разплакани оцелели от атентата, които се приютяват в сграда на кампуса.

Активисти съобщиха, че ракети, изстреляни от самолети на режима, са причина за експлозиите.

Военен източник заяви, че става дума за отклонила се ракета земя-въздух, изстреляна от бунтовниците.

Експлозиите станали в район близо до спалните на университета и факултета по архитектура, съобщи Центърът за наблюдение на човешките права.

Според държавната телевизия „терористи са изстреляли две ракети“ срещу комплекса на университета, който се намира в контролиран от режима район в града.

За близо 2 г. във въоръжения конфликт между правителствените сили на Башар Асад и бунтовниците са загинали близо 50 000 души.

#Сирия #Алепо #университет #атентат #Башар Асад #президент на Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници