Франция свиква Съвета за сигурност на ООН заради конфликта в Мали

Франция свиква Съвета за сигурност на ООН заради конфликта в Мали
Срещата на високо ниво се свиква, след като френски изтребители бомбардираха базите на ислямистите в северната част на Мали, принуждавайки екстремистите да ги напуснат в третия ден от намесата. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Франция свиква среща на Съвета за сигурност на ООН заради конфликта в Мали.

Френският говорител в ООН съобщи, че срещата ще започне в 12.00 часа в понеделник, предаде АФП, цитирана от Ииформационна агенция „Фокус".

Срещата на високо ниво се свиква, след като френски изтребители бомбардираха базите на ислямистите в северната част на Мали, принуждавайки екстремистите да ги напуснат в третия ден от намесата.

„Спиране на терористите – това е направено. Днес ние поехме грижата за базите на терористите", каза френският външен министър Лоран Фабюс.

Президентът на Франция Франсоа Оланд каза, че намесата е спряла придвижването на юг на бунтовниците, което щяло да бъде заплаха за столицата Бамако. Оланд подчерта, че мисията на Франция а Мали не е приключила.

#Лоран Фабюс #Съвет за сигурност на ООН #Франсоа Оланд #Президент на Франция #външен министър на франция #Мали #кофликт #Франция #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници