950 000 мъртви души има в избирателните списъци според партията на Кунева

950 000 мъртви души има в избирателните списъци според партията на Кунева
Според Христо Ангеличин върху референдума няма да има фокусирано голямо обществено внимание, а процесът ще мине тихомълком, защото е обезсмислен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

950 000 мъртви души има в избирателните списъци, алармираха от Движение „България на гражданите".

Членът на партията Христо Ангеличин изнесе информацията с пример от Казанлък, където по думите му в списъците за гласуване са регистрирани 71 000 души при 63 000 общо население.

От партията на Меглена Кунева, които призоваха за бойкот на референдума, определят предстоящото национално допитване като една генерална репетиция за предстоящите избори - „в една много спокойна обстановка ГЕРБ ще смажат скърцащата изборна машина, която сами създадоха", предаде БГНЕС.

Според Ангеличин върху референдума няма да има фокусирано голямо обществено внимание, а процесът ще мине тихомълком, защото е обезсмислен.

„Той има една-единствена цел – да внесе чувството, че има някаква демократичност в България, и след това да ни дойде изневиделица това, което ще стане на изборите," допълни Калин Томов от Движение „България на гражданите".

От партията на Меглена Кунева обещаха „да положат всички възможни усилия да не бъдат откраднати изборните резултати".

„Следим на референдума какво ще направят с личните данни, какво се опитват да направят с Изборния кодекс и какво ще се опитат да вменят на ЦИК да направи," заяви Калин Томов.

Според него ГЕРБ се опитват да бъдат „шампиони в изборните измами", въпреки че не те са измислили изборните машинации.

Калин Томов изказа увереност, че от ГЕРБ не искат да решат изборните проблеми, а предложените от тях решения на „измислени проблеми" целят да обслужват техните интереси на изборите.

„Изборното законодателство не е ценно само по себе си, изборите са единственият начин да се легитимира, че властта има страх от това, което върши, като например това, което става с дюните в Несебър. Иначе няма да имаме гаранция, че която и да е власт ще съблюдава закона, а за морал да не говорим - той за ГЕРБ е нещо странично," заяви Калин Томов.

#Движение „България на гражданите" #Меглена Кунева #Калин Томов #Христо Ангеличин #ЦИК #Изборен кодекс #ГЕРБ #референдум #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници