Станишев: Идеята на Дянков да направи заплатата на Борисов 8000 лв. е цинична!

Станишев: Идеята на Дянков да направи заплатата на Борисов 8000 лв. е цинична!
Според Станишев, по време на такава криза, когато хората живеят бедно, „вкарани в мизерия, не било морално и справедливо правителството и депутатите да получават много по-високи заплати, отколкото получават в момента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като цинично лидерът на БСП Сергей Станишев определи предложението на финансовия министър Симеон Дянков за повишаване на заплатата на премиера.

По 8000 лв. на месец за заплата за премиера, президента и председателя на Народното събрание, е записано в проектозакон на Министерството на финансите.

По думите на Станишев, карани по време на визитата му в събота в Стара Загора, било цинично, когато хората тънели в мизерия, да се вдигат заплати на министри и депутати, предаде БГНЕС.

Станишев припомни едно от първите решения на Кабинета на министър-председателя Бойко Борисов да увеличи с 15% възнагражденията на премиера и на политическите кабинети.

„Тогава г-н Борисов каза, че решението на моя кабинет по време на криза, като израз на солидарност с гражданите на страната, беше да се намалят заплатите на всички кабинети с 15%, в това число и на премиера, и на министрите, и на заместник-министрите. Те си ги вдигнаха", коментира лидерър на БСП.

Според Станишев, по време на такава криза, когато хората живеят бедно, „вкарани в мизерия, не било морално и справедливо правителството и депутатите да получават много по-високи заплати, отколкото получават в момента.

#Сергей Станишев #БСП #заплати #президент #министър-председател #председател на НС #Бойко Борисов #Министър на финансите #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници