И „Булгаргаз" иска индивидуални санкции за длъжниците за парно

И „Булгаргаз" иска индивидуални санкции за длъжниците за парно
За индивидуални санкции на некоректните платци на топлофикационните дружества се обяви изпълнителният директор на доставчика „Булгаргаз" Димитър Гогов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За индивидуални санкции на некоректните платци на топлофикационните дружества се обяви изпълнителният директор на доставчика „Булгаргаз" Димитър Гогов.

Той посочи, че доставката на електричество и телекомуникациите са индивидуални услуги като аргумент в полза на отделните санкции за всеки потребител, който не заплаща топлофикационната услуга, предаде БГНЕС.

„Не може заради това, че в един вход има 30 % плащащи, другите 70 % да живеят на техен гръб. Трябва да се намери решение за индивидуално санкциониране," коментира Димитър Гогов.

Той участва в заседанието на парламентарната комисия за контрол на ДКЕВР, на която се обсъждаха новите цени на природния газ и на топлофикационната услуга, които влязоха в сила в началото на месеца.

„Булгаргаз" е пряко засегнат от некоректните платци на топлофикационните дружества, които задлъжняват към доставчика заради задълженията на клиентите си.

Преди ден Министерството на икономиката, енергетиката и туризма представи мерки за укрепване на топлофикационния сектор, сред които и спиране на топлоподаването на сгради в които 50% от абонатите не си плащат сметките.

На срещата на парламентарната комисия за контрол на ДКЕВР председателят на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова съобщи, че вече 15% от потребителите са подменили топломерите си, като повечето предпочитат уреди с дистанционно отчитане.

„Миналата година започна подмяна на уредите и тя ще продължи активно и през тази и през следващата година, като тази година се очаква да е пика за подмяна на уредите," подчерта Ася Ангелова.

#„Булгаргаз" #Димитър Гогов #топлофикация #парно #ДКЕВР #етажна собственост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници