След ремонта на Централната жп гара в София решават дали ще бъде дадена на концесия

След ремонта на Централната жп гара в София решават дали ще бъде дадена на концесия
Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че в момента тече процедура по избор на изпълнител за реконструкцията на Централната гара. Смимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като Централната жп гара в София бъде модернизирана, ще се реши дали да бъде дадена на концесия или не, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Министърът заяви, че в момента тече процедура по избор на изпълнител за реконструкцията на Централната гара, предаде Информационна агенция „Фокус".

Московски добави, че момента върви и процедура за концесиониране на гарите в Пловдив и във Варна.

Той добави, че ако ина други места има заявен инвестиционен интерес, и други гари ще бъдат предложени за публично-частно партньорство.

Московски заяви още, че е подготвена концесията за цялото летище в Пловдив, защото само като карго терминал не е имало инвестиционен интерес.

Подготвяла се и процедура за летищата в София и в Балчик, но в момента се изготвя анализ от консултант.

Транспортният министър добави, че от анализа ще зависи дали ще е по-добре процедурата да се пусне като вариант София към Балчик или по отделно.

Той бе категоричен, че всички започнати процедури ще бъдат приключени по време на управлението на ГЕРБ.

Министър Московски сподели, че ако в следващия програмен период България получи подобен бюджет като сегашния, ще бъде продължено жп направлението Септември – Елин Пелин, Елин Пелин – София, София – Драгоман.

По този начин ще се върже сръбската граница с пристанище Бургас, както и турската и гръцката граница със Свиленград по направлението Пловдив-Свиленград.

Ще бъдат довършени и пътищата по дефилето на Кресна, както и части от магистрала „Хемус", и третия метродиаметър, ако не е възможно да се завърши целия.

Министър заяви, че ще бъдат заделени и средства за интелигентни транспортни системи.

#Централна жп гара #София #ремонт #концесия #гара #Пловдив #Варна #Министър на транспорта #информационните технологии и съобщенията #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници