ГЕРБ замазвали и преди нарушения на Боянова

ГЕРБ замазвали и преди нарушения на Боянова
Според депутата от Синята коалиция ДимоГяуров и преди е имало достатъчно сериозни данни за нарушения в работа на Боянова „и в курираните от нея дейности в рамките на министерството". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ГЕРБ са замазали и нарушенията на зам.-министър на земеделието Светлана Боянова, която е подписала документите за продажбата на спорните терени в Несебър, заяви депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

По-рано в сряда стана ясно, че Главният инспекторат на Министерски съвет проверява Боянова по сигнал за нарушения в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), свързани с евросредства.

Според Гяуров, който е и член на Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, и преди е имало достатъчно сериозни данни за нарушения в работа на Боянова „и в курираните от нея дейности в рамките на министерството", които обаче били „замазани" от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

„В края на мандата на това правителство се озоваваме в ситуация - батакът около управляващите да става все по-дълбок", коментира Гяуров по повод скандала около сделката с продажбата на 29 дка край Несебър.

По неговите думи, в края на мандата си ГЕРБ сърбат собствената си попара, която са дробили през последните три години.

„Отричането на очевидните нарушения, отричането на очевидната корупция, отричането на тоталното отсъствие на управленски потенциал, на експертност – резултатът е този", заяви Гяуров.

Според синия депутат, обясненията на зам.-министъра на замеделието, че „едва ли не тя е действала механично, други трябвало да извършат проверка на фактите" по повод подписа й за сделката с дюните, са неприемливи.

Той добави, че по случая може да работи и някоя от постоянно действащите комисии в НС - земеделската, регионалната и други, но е скептичен по отношение на комисии „ат хок", които целели по-скоро политически ефект.

Практиката на парламента пък показвала, че няма реални последици от такъв тип комисии, което и в случая ще се повтори.

„Още повече, че за мен местните мошеници са си едни и същи – те просто си търсят политически приятели в лицето на едни или други представители на властта", каза още синият депутат.

#ГЕРБ #нарушения #зам.-министър на земеделието и храните #Светлана Боянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници