Борисов: Никога не съм обръщал палачинката

Борисов: Никога не съм обръщал палачинката
Никога не съм обръщал палачинката, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на позициите си за строителството на АЕЦ „Белене" и развитието на АЕЦ „Козлодуй". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никога не съм обръщал палачинката, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на позициите си за строителството на АЕЦ „Белене" и развитието на АЕЦ „Козлодуй".

„Опитах се да постигна нещо, за което българският законодател е дал милиарди и кусур, като видях, че това е провалено. Палачинките ги обръща Станишев, той 4 г. е имал възможност да строи, да подпише и да строи," обясни за пореден път тезата си Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия.

Той отново подчерта своята и на партията си позиция в подкрепа на АЕЦ „Козлодуй" и увери, че седмият реактор на централата ще бъде изграден.

„Там е мястото, където цял свят знае, че има ядрена централа, има над 1000 инженери, специалисти, ядрени хранилища, изградена инфраструктура," изтъкна премиерът.

„За да няма объркване, за този референдум категорично отговорът трябва да е „не" за тези, които симпатизират на ГЕРБ," препоръча отново Бойко Борисов.

Той хвърли обвинения срещу бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев, че не е подписал договора за строителството на АЕЦ „Белене", а референдумът бил поредният му опит да замаже очите на симпатизантите си.

„Станишев е държал химикалката да подпише договора е имал всички лостове. Това е видно и той не го е подписал. Той имаше наглостта да се оправдае, че не той подписвал за АЕЦ „Белене", а шефът на НЕК, което по смисъла на закона е така. То и ние сега не подписваме, а НЕК, но се подписва това, което се взема като политическо решение," каза още Бойко Борисов.

„Ние сме за седми реактор на АЕЦ „Козлодуй", който ще бъде изграден, по който работим, където няма сеизмичност, където десетилетия хората са свикнали с АЕЦ „Козлодуй" и приключваме драмата да търсим 20 и кусур млрд. лв. за ядрена централа," добави премиерът.

Той посочи, че АЕЦ „Козлодуй" се експлоатира както трябва.

„Имаме добри отношения с Русия. Новият седми реактор е 2+, с малки подобрения. Няма никаква драма, ако ние не си създаваме такава," увери Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #премиер на България #АЕЦ „Белене" #АЕЦ „Козлодуй" #Сергей Станишев #БСП #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници