Един тон хашиш открадна испанска група в навечерието на 2013 г.

Един тон хашиш открадна испанска група в навечерието на 2013 г.
Наркотикът е бил съхраняван в склад на митническите служби в южния град Уелва, но в новогодишната нощ не е бил охраняван от никого. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

В полунощ на 31 декември срещу 1 януари престъпна банда открадна един тон хашиш, конфискуван и съхраняван от митническата агенция на Испания.

Полицията подозира, че крадците са били от същата група, която е внесла хашиша в страната нелегално от Мароко, съобщи британският в. „Гардиан”, цитиран от „Дневник”.

Наркотикът е бил съхраняван в склад на митническите служби в южния град Уелва, но в новогодишната нощ не е бил охраняван от никого.

Точно в 23:59, когато всички испанци традиционно се събират пред телевизорите си, охранителните камери на склада са заснели крадците да се приближават входната врата.

След около четири минути разбиване, те са успели да влязат в помещението и да изнесат хашиша към крадените коли, които са ги чакали отпред.

Сигналът в полицията бил подаден от съсед, а на мястото на престъплението пристигнала и частна охранителна фирма, която обаче не открила никого в склада.

„Не е правилно, че наркотиците са били съхранявани без охрана", заяви вътрешният министър на Испания Хорхе Фернандес.

Испанската митническа агенция принадлежи към министерството на финансите, но обирите на полицейски складове се превръщат във все по-често явление в страната.

Преди година в град Малага е извършен подобен обир. Тогава крадците взимат 300 килограма хашиш, а полицията разбира за липсата чак два дни след случката.

#Хашиш #наркотик #Испания #Мароко #Малага #вътрешен министър на Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници