Форумите за привличане на инвестиции в България дали резултат, отбеляза Добрев

Форумите за привличане на инвестиции в България дали резултат, отбеляза Добрев
Министърът уточни, че дори някои от тях като китайските компании за сглобяване на автобуси вече са започнали да инвестират. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Оргнизираните през годината форуми за привличане на инвестиции в България са били много успешни, заяви министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Добрев припомни в интервю за вестник „Стандарт“, че такива мероприятия бяха проведени в Китай, Великобритания, Германия и Япония, след които 11 международни компании са проявили интерес да развиват производствата си в България.

Министърът уточни, че дори някои от тях като китайските компании за сглобяване на автобуси вече са започнали да инвестират.

Ресорният министър сподели, че собственикът на компания,  която изгражда туристически селища, ще посети България в началото на годината, „за да установи потенциални терени в страната“.

„Бавно, но категорично  възстановяваме пазара на български вина на Острова“, каза още Добрев, прибавяйки, че една от водещите вериги във Великобритания с пазарен дял от 10% се интересува от над 20 други български  стоки, които да предлага в своите магазини.

През февруари предстоят срещи с български производители.

#инвестиции #Китай #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници