Цачева застана на страната на Банско - и тя иска още писти и нов лифт

Цачева застана на страната на Банско - и тя иска още писти и нов лифт
Нямаше как да не се присъединя към вас, защото аз искам европейска и световна слава за Банско, европейска и световна слава за България, заяви пред протестиращите Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се присъедини към гражданите от Банско, които протестират с искания за доизграждане на скизоната в Пирин и за втори кабинков лифт в курорта.

„Нямаше как да не се присъединя към вас, защото аз искам европейска и световна слава за Банско, европейска и световна слава за България," заяви пред протестиращите Цецка Цачева, цитирана от БТА.

Цецка Цачева се е срещнала с кмета на Банско Георги Икономов и с представители на инициативния граждански комитет, който организира от петък протести в града с искания за доизграждане на скизоната в Пирин и за втори кабинков лифт в курорта.

Кметът Георги Икономов заедно с председателя на инициативния комитет Малин Бистрин е запознал председателя на парламента с исканията на своите съграждани.

Градоначалникът на Банско е поканил Цецка Цачева да присъства на втория поред протестен митинг в събота.

Стотици жители на Банско и района излязоха в петък на първия от поредица протести против „зеления рекет" на екоорганизациите, както обявиха организаторите, и с искания за построяване на втори кабинков лифт и доизграждане на скизоната в пиринския курорт.

Протестните действия се организират от инициативния граждански комитет и се подкрепят от общинските ръководители на Банско, които също бяха в първите редици на протестиращите. Те затвориха за петнайсетина минути пътя на входа на Банско.

В петък Георги Икономов връчи на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов папка с исканията на участниците в протеста. Маринов, от своя страна, обяви, че приема аргументите на хората от региона.

След празниците ще бъде инициирана среща на представители на общината, концесионера, неправителствени организации и институции, ангажирани с опазването на територията на парка.

#Банско #Цецка Цачева #председател на НС #Георги Икономов #кмет на Банско #Пирин #писта #лифт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници