Райчев: ГЕРБ остава в опозиция при влизане на 4 партии в следващото НС

Райчев: ГЕРБ остава в опозиция при влизане на 4 партии в следващото НС
Райчев е категоричен, че без коалиции в следващия парламент няма да може да се управлява, което било видимо и с просто око, а единственият вариант да се управлява без коалиция е гигантска фалшификация. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ако в следващия парламент влязат четири партии, ГЕРБ ще са в опозиция, но ако влязат седем – ГЕРБ ще са пак на власт, заяви социологът Ангрей Райчев.

Той добави в ефира на Нова телевизия, че ГЕРБ събират 21-23% от гласовете на българите, докато БСП са с 3-5%.

Според него в момента въпросът е дали ще има още един спад след януари месец, тъй като тозо месец е много тежък за всеки политик на власт.

Райчев е категоричен, че без коалиции в следващия парламент няма да може да се управлява, което било видимо и с просто око, а единственият вариант да се управлява без коалиция е гигантска фалшификация.

Райчев коментира, че изтичащата 2012 г. не е била толкова важна за България, тъй като важните неща са се случили по света.

По думите на социолога, 50% от избирателите все още не са решили за кого ще гласуват, а като цяло ще гласуват 60-65% от българите, като оставащите 10-15% всъщност ще решават изхода на парламентарните избори през 2013 г.

„Така че нито БСП, нито ГЕРБ от сега може да кажат, че ще вземат достатъчно много, за да управляват страната", заяви Райчев.

Политологът Евгений Дайнов пък коментира, че от дебатите около пълната забрана за пушене на обществени места най-много е загубил премиерът Бойко Борисов.

„Загубихме всички, но най-вече загуби опитът на Бойко Борисов да се харесва на всички постоянно. Покрай „цигарените дебати" се видя, че опитът да се харесаш на всички не е управление", посочи Дайнов.

Райчев пък сравни пушенето с АЕЦ „Белене", казвайки, че България може прекрасно да живее с АЕЦ, „да си направи АЕЦ „Белене", да бъде щастлива с този голям бойлер, какъвто представлява АЕЦ-ът".

„България може да се откаже от АЕЦ-а и да бъде щастлива и да живее прекрасно, но ние не избираме нито един от тези два варианта, а избираме ту с АЕЦ-а, ту без АЕЦ-а и резултатът е 2 млрд. изхарчени", каза социологът.

Според него ситуацията с пушенето е същата – могло е да се забрани или да се разрешат отделни помещения за пушачи и непушачи и пак е да е добре.

„Но ние влязохме в типичния, любим български режим – и солта, и боя, и парите", коментира още Райчев.

„След окупацията на „Орлов мост", която разкри слабостта на управлението, това лашкане покрай цигарите е една малка илюстрация на неумението на правителството да управлява непоследователно", каза още Дайнов, добавяйки, че отчаяното искане на ГЕРБ да се харесат на всички, ще ги доведе до загуба на властта.

#гласове #БСП #ГЕРБ #избори #Андрей Райчев #Евгений Дайнов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници