Руските железници с апетити към „БДЖ Товарни превози"

Руските железници с апетити към „БДЖ Товарни превози"
В България ситуацията в областта на железопътния транспорт е противоречива – от една страна железопътната мрежа в страната се развива, а от друга подвижният състав се намира в доста износено състояние, смятат от руските железници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руската държавна железопътна компания РЖД разглеждала възможността да участва в приватизацията на най-големия товарен железопътен превозвач в България – „БДЖ - Товарни превози".

Монополистът обмислял сериозно стъпването си на европейския пазар на товарните превози, пише руският вестник „Комерсант", цитиран от информационна агенция „Фокус".

„БДЖ Товарни превози" е в продажба още лятото за 135 млн. долара, но желаещи не се намериха, а сега цената е намалена на половина.

В случай на купуване на „БДЖ Товарни превози", може да бъде активизиран и интересът на РЖД към активи в съседна Гърция. 

От отдела за международно сътрудничество на РЖД съобщават за „Комерсант", че компанията „анализира" възможността да купи „БДЖ - Товарни превози".

„В България ситуацията в областта на железопътния транспорт е противоречива – от една страна железопътната мрежа в страната се развива, а от друга подвижният състав се намира в доста износено състояние," поясняват от службата.

#вестник „Комерсант" #„БДЖ - Товарни превози" #РЖД #Гърция #Русия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници