В България корупцията се замита под килимчето, твърди Бойко Найденов

В България корупцията се замита под килимчето, твърди Бойко Найденов
На практика има много неща, които всички ги мислим, но по една или друга причина не може да ги решим, посочи още Бойко Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Навсякъде има корупция, но в България тя се замита под килимчето, твърди директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов, който временно изпълнява функциите на главен прокурор.

„Много останаха ненаказани, именно хората, облечени с власт. Самото ни общество все още не може да се почуват като в една нормална европейска държава," каза още Бойко Найденов пред БНР.

Той е категоричен, че работата на прокуратурата може и трябва да бъде подобрена, като не трябва да има табута и скрити сектори, а от всеки човек да се изисква да спазва закона, независимо каква власт притежава.

„На практика има много неща, които всички ги мислим, но по една или друга причина не може да ги решим," посочи още Бойко Найденов.

Той подчерта, че вместо всички знакови дела да се разпределят между 5-6 прокурори, натовареността трябва да е по-равномерно разпределена и сред останалите 1700 държавни обвинители.

По повод работата по делото САПАРД Бойко Найденов заяви, че то ще продължи и още в началото на новата година ще бъде внесено обратно в съда. В момента екип от прокурори от Върховната касационна прокуратура изготвят искането за възобновяване.

Бойко Найденов съобщи още, че прокурор Стойчо Ненков, срещу когото е образувано досъдебно производство, защото отказа да протестира по мегаделото, се водят разпити, правят се експертизи на технически средства за това колко време прокурорът се е запознавал с делото.

„Според Ненков, той се е запознавал с делото три дни, а според нас и 3 дни и 3 седмица са малко, тъй като делото е в стотици томове," заяви временният главен прокурор.

Той съобщи, че е внесъл предложение във Висшия съдебен съвет за уволнението на прокурор Стойчо Ненков.

#Бойко Найденов #главен прокурор #НСлС #САПАРД #Стойчо Ненков #ВСС #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници