Младежите на Кунева правят „Куклен Магистратър“ пред ВСС

Младежите на Кунева правят „Куклен Магистратър“ пред ВСС
В четвъртък ВСС ще избере главен прокурор сред тримата кандидати за поста: Галина Тонева, Борислав Сарафов и Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Куклен Магистратър“, организиран от доброволци на Движение „България на гражданите“, ще съпътства избора на главен прокурор от Висшия съдебен съвет в четвъртък.

С артистичния пърформънс доброволците атакуват опита за предопределен и контролиран избор на главен обвинител на държавата, съобщиха от партията на Меглена Кунева.

Образът на Магистратър олицетворява скандалите около процедурата по избора и намесата на изпълнителната власт в съдебната чрез фаворизирането на определен кандидат, уточняват от Движение „България на гражданите“.

Всичко това според младежите представлява един театър, който се разиграва пред българското общество, с цел прикриване на политически назначения, корупция и злоупотреба с власт.

В главните роли на театралния Магистратър са тримата номинирани за прокурорския пост, представени като кукли на конци, а като част от комедийния им репертоар ще се чуят репликите: „Пръв светски лъв“ (Сотир Цацаров), „Не се притеснявам от имотното си състояние, наслаждавам му се“ (Галина Тонева) и „След проверката, чиста е заверката!“ (Борислав Сарафов).

Автор и режисьор на „Куклен Магистратър“ е Б.Б. (носител на приза „О!Скръб“ за цялостно творчество в периода 2009–2012 г.). Сценарист, осветител и гримьор е Цв. Цв., горд собственик на шест апартамента, пишат още организаторите от Движение „България на гражданите“.

„Не пропускайте да си вземете билетче за най-големия театрален фарс на територията на страната! Още много изненади ви очакват на място, пред сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф“ 12 в четвъртък след 9.00 часа“, пишат в писмото си доброволците от партията на Меглена Кунева.

#Висш съдебен съвет #ВСС #Борислав Сарафов #Галина Тонева #Сотир Цацаров #главен прокурор #Движение „България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници